7 aug Rupelmonde

De bus ging eerst de leden van Oordegem ophalen. Doch  ivm met file kwamen ze een half uur te laat in SAS. Doch met de hulp van iedereen was de bus snel geladen en konden we rond  13.15 uur  vertrekken naar Rupelmonde. Bij  Hulst nog een even een tussenstop  en het busje  zat behoorlijk  vol.  De tomtom  van de bus  werkte niet zo goed, op een gegeven moment kwamen we op een onverhard fietspad terecht. Gelukkig kwamen we daarna weer op een verharde weg  terecht. In Rupelmonde werden we opgewacht op onze begeleider.  Bus lossen en  omkleden  in  het lokaal, waar ook de Damiate Band uit Haarlem  aanwezig was. Ondanks  de vakantie  was de bezetting  heel goed, we waren met 38 leden in uniform.  Rond de klok van 15.00 uur vertrokken we voor een rondgang in de wijk en daar hebben we  5 stops gehouden, om elke keer 1 muzieknummer te spelen voor de sponsors. Zo ook  vlak aan het water voor een schip, helaas was het laag water.  Er was al behoorlijk  wat publiek aanwezig.  Om 16.00 uur even een tussenstop en een consumptie. Om 16.30 uur begon de Reuzenstoet. Wij waren nr 6.  De  optocht  ging soms langs  steile, smalle straatjes.  De majorettes Proud2be  en guards  SMO  liepen meestal op 1 rij,  de muzikanten vaak op 2 rijen.  Het was een mooi   kleurrijk geheel vandaag. Het einde van de optocht was terug op het plein. Het publiek  zong  de bekende muziek mee en konden de beentjes ook niet stil houden.  Daar werd gewacht tot alle reuzen, groepen  klaar waren. Daarna keerden  we  terug  naar het kleedlokaal.  Snel omkleden, bus laden  en dan even een uurtje de tijd om een frietje  te eten. Om 19.30 uur vertrok de bus weer richting Sas van Gent.  Doch nu wel een veiliger route genomen.  Bij aankomst in Sas alles uitladen  en  alles opruimen. Want we hebben nu even 2 weken zomerstop.  De organisatie was zeer tevreden. en de leden vonden het  ook een leuk optreden.