2 april Air sur la Lys

Paasmaandag een dag dat er heel veel optochten zijn in België en Frankrijk. Om 9.30 uur  werd het materiaal  geladen  en een half uurtje  later zijn we vertrokken , via Oordegem  naar Frankrijk. Rond 13.00 uur waren we ter plaatse, doch  we zagen alleen een kermis. Het ontvangstcomité was nog niet te zien. Na enkele  telefoontjes, kwam er eindelijk iemand naar de bus en het kleedlokaal werd  aangewezen. Je raadt het nooit. We konden omkleden in een kapsalon. Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Maar goed  de meeste dames konden er wel in en de heren  hebben zich dan in de bus omgekleed. We konden wel allemaal naar het toilet, dat was wel een voordeel…. Contactpersoon vertelde om 14.45 uur  op de opstelplaats. Dus even inspelen, instrumenten stemmen , foto met de sponsor(kapsalon)  en dan  konden we beginnen.   Wachten op de  verantwoordelijke  bij een terrasje, lekker in het zonnetje… Even oogjes dicht voor sommige  en eindelijk om  15.30 uur kwam ons iemand halen. Er waren zeker 8 muziekkorpsen  en enkele  reuzen achter auto’s.  We hebben  een rondje dorp en rond de kerk gedaan, op het einde was een mini podium, dan een consumptie en we waren rond 17.30 uur klaar. Gelukkig  hebben we geen regen gehad. Dan omkleden en terug naar huis met een omweg van meer dan een uur. Kwamen we rond 20.00 uur aan bij  de MC in Kortrijk.  Daarna  richting Sas  gereden waar alles werd gelost  en opgeruimd.