Menu Sluiten

Algemene informatie

Showband Sas van Gent is vanaf de oprichting, in 1985, altijd al eigenzinnig bezig geweest. De eerste 10 jaar kenmerkten zich door een geheel eigen stijl, waarbij de herkenbaarheid de belangrijkste troef was. Qua kleurstellingen heeft men altijd gekozen voor frisse kleuren. Dit alles resulteerde in een groei, welke zich voortzette tot begin jaren ‘90. Toen ging het helemaal mis met het korps. Vele leden verlieten het korps, en noodgedwongen diende men opnieuw te gaan bouwen aan de vereniging.

Met vallen en opstaan wist het korps weer terug te komen en vanaf 1996 was er geen weg meer terug. Het korps groeide zowel kwalitatief als kwantitatief. De instrumenten werden fors uitgebreid, waaronder de eerste bassen bij de blaasgroep. De optredens werden ook steeds aantrekkelijker en er werd deelgenomen  aan wedstrijden.

Showband  Sas van Gent  behaalde  diverse prijzen en was een graag geziene deelnemer. In Hamont behaalde men  de 1ste prijs show  in 2003. In 2007 behaalde het korps een 7de plaats op de Europese Kampioenschappen van DCE. De laatste wedstrijd waaraan werd deelgenomen was de WK show van WAMSB te Lokeren, waar men ook 7de plaats behaalde.

In de afgelopen jaren, daalde het aantal leden, wederom.  Mensen zijn steeds moeilijker te bewegen om lid te worden van een showkorps. Want dit  betekent 2x per week repeteren en  de nodige optredens. Tijd om het roer om te gooien en een andere manier van werken te introduceren.

In 2008 werd dan ook besloten om de stijl en werkwijzen van de vereniging totaal overboord te gooien en een andere richting uit te gaan. Instrument groepen, die tot dan aan niet welkom waren in de vereniging, werden toegevoegd, waaronder schuiftrombones en saxophone’s.

In 2010 is het strakke uniform vervangen  door een modern ogend en fris uniform. De muziekkeuze is weer bepalend, waarbij herkenbaarheid  van de  muziek belangrijk is. In oktober 2011  is besloten  om  nog 1 per week te repeteren en  1x per maand op te treden. Dit omdat de 24 uurs  economie steeds  meer  naar voren komt  bij steeds meer mensen, waardoor men zijn / haar hobby  vaarwel moet zeggen.

Vanaf  2014 is weer gekozen om  moderne  herkenbare  muziek ten gehore te brengen en in 2017 is gestart  met straatshow met een nieuw uniform.