Menu Sluiten

Strietband

De Sugarbeet Strietband stelt zich voor !!

Mogen wij ons even voorstellen: de Sugarbeet Strietband (ja Strietband, het mag een beetje Nederlands klinken he). Voor het bedenken van deze naam zijn we overigens niet over één nacht ijs gegaan. In januari 2013, tijdens de oprichtingsbijeenkomst waren we het allen eens: het bandje dat we wilden oprichten moest zich gaan onderscheiden van de gemiddelde dweilband.

Het moest anders worden, qua muziekgenre en de wijze waarop we de muziek brengen. Uiteraard de ambiance niet te vergeten, en de manier waarop we contact willen maken met het publiek, onze luisteraars en kijkers.

Probeer daar maar eens een naam voor te bedenken. Welnu, aangezien we onze hoofdzetel in Sas van Gent hebben, “Betenkoppenstad”, daar waar vroeger de suiker uit suikerbieten gemaakt werd, is onze naam dus gekozen uit meer dan 100 inzendingen.

De band bestaat uit ongeveer 19 muzikale kanjers.

De bezetting die we voor ogen hadden / hebben is als volgt:
Slagwerk: Trommel /Basedrum / Timbalen / Bekkens / Tamboerijn

Blazers: 2 Bas / 1 schuiftrombone, 2 baritons, 1 tenor sax / 1 Tuba / 3 alt saxen / 4 Trompetten.

En uiteraard ook 1 drankverzorger.

Met bovenstaande bezetting hebben we de afgelopen maanden gerepeteerd en we moeten zeggen, het klinkt aardig!! Door te oefenen en spelen met ervaren muzikanten kunnen we veel sneller nieuwe nummers instuderen en effecten toevoegen.

GROEPSFOTO
striet groep
IMG_2016