Menu Sluiten

Showband

Showband Sas van Gent is vanaf de oprichting, in 1985, altijd al eigenzinnig bezig geweest. De eerste 10 jaar kenmerkten zich door een geheel eigen stijl, waarbij de herkenbaarheid de belangrijkste troef was. Qua kleurstellingen heeft men altijd gekozen voor frisse kleuren. Dit alles resulteerde in een groei, welke zich voortzette tot begin jaren ‘90. Toen ging het helemaal mis met het korps. Vele leden verlieten het korps, en noodgedwongen diende men opnieuw te gaan bouwen aan de vereniging.

Met vallen en opstaan wist het korps weer terug te komen en vanaf 1996 was er geen weg meer terug. Het korps groeide zowel kwalitatief als kwanitatief. De instrumenten werden fors uitgebreid, waaronder de eerste bassen bij de blaasgroep. De optredens werden ook steeds aantrekkelijker en er werd deelgenomen aan wedstrijden.

Showband Sas van Gent behaalde diverse prijzen en was een graag geziene deelnemer. In Hamont behaalde men de 1ste prijs show in 2003. In 2007 behaalde het korps een 7de plaats op de Europese Kampioenschappen van DCE. De laatste wedstrijd waaraan werd deelgenomen was de WK show van WAMSB te Lokeren, waar men ook 7de plaats behaalde.

In de afgelopen jaren, daalde het aantal leden, wederom. Mensen zijn steeds moeilijker te bewegen om lid te worden van een showkorps. Want dit betekent 2x per week repeteren en de nodige optredens. Tijd om het roer om te gooien en een andere manier van werken te introduceren.

In 2008 werd dan ook besloten om de stijl en werkwijzen van de vereniging totaal overboord te gooien en een andere richting uit te gaan. Instrument groepen, die tot dan aan niet welkom waren in de vereniging, werden toegevoegd, waaronder schuiftrombones en saxophone’s.

In 2010 is het strakke uniform vervangen door een modern ogend en fris uniform. De muziekkeuze is weer bepalend, waarbij herkenbaarheid van de muziek belangrijk is. In oktober 2011 is besloten om nog 1 per week te repeteren en 1x per maand op te treden. Dit omdat de 24 uurs economie steeds meer naar voren komt bij steeds meer mensen, waardoor men zijn / haar hobby vaarwel moet zeggen.

Vanaf 2014 is weer gekozen om moderne herkenbare muziek ten gehore te brengen en in 2017 is gestart met straatshow met een nieuw uniform.