Menu Sluiten

Showband

Showband Sas van Gent is vanaf de oprichting, in 1985, altijd al eigenzinnig bezig geweest. De eerste 10 jaar kenmerkten zich door een geheel eigen stijl, waarbij de herkenbaarheid de belangrijkste troef was. Qua kleurstellingen heeft men altijd gekozen voor frisse kleuren. Dit alles resulteerde in een groei, welke zich voortzette tot begin jaren ‘90. Toen ging het helemaal mis met het korps. Vele leden verlieten het korps, en noodgedwongen diende men opnieuw te gaan bouwen aan de vereniging.

Met vallen en opstaan wist het korps weer terug te komen en vanaf 1996 was er geen weg meer terug. Het korps groeide zowel kwalitatief als kwanitatief. De instrumenten werden fors uitgebreid, waaronder de eerste bassen bij de blaasgroep. De optredens werden ook steeds aantrekkelijker en er werd deelgenomen aan wedstrijden.

Showband Sas van Gent behaalde diverse prijzen en was een graag geziene deelnemer. In Hamont behaalde men de 1ste prijs show in 2003. In 2007 behaalde het korps een 7de plaats op de Europese Kampioenschappen van DCE. De laatste wedstrijd waaraan werd deelgenomen was de WK show van WAMSB te Lokeren, waar men ook 7de plaats behaalde.

In 2008 werd dan ook besloten om de stijl en werkwijzen van de vereniging totaal overboord te gooien en een andere richting uit te gaan. Instrument groepen, die tot dan aan niet welkom waren in de vereniging, werden toegevoegd, waaronder schuiftrombones en saxophone’s.

In de afgelopen jaren, daalde het aantal leden, wederom. Mensen zijn steeds moeilijker te bewegen om lid te worden van een showkorps. In 2016 is een samenwerking aangegaan met Showkorps Sint – Martinus te Oordegem (SMO). Er wordt gezamenlijk wekelijks op zondagochtend gerepeteerd afwisselend in Sas en in Oordegem. Daarnaast is er om de 14 dagen op donderdagavond een brass repetitie, Ook leerlingen krijgen apart les op maandag – of donderdagavond.

In 2017 is een nieuw uniform ontworpen in samenwerking met Lagretto.

De groep brengt/ speelt sinds 2014 moderne herkenbare muziek zoals oa. Sweet Caroline, Dance Monkey, Loui Loui en vel andere nummers. Op dit moment is de groep bezig om een mini show in te studeren om te kunnen optreden op kleine pleinen. Zo ook kan de showband geboekt worden voor concertmuziek. Ook hier brengen we alleen maar bekende muziek, zoals Music was my first love , France Medley, Lion King enz…