Menu Sluiten

Optredens 30 april

Het was een  zware , maar leuke dag.  In de ochtend stond onze groep  samen met  de  Twirl- en dansgroep Proud2be klaar om op te treden. De samenwerking  met hen is de  afgelopen maanden kracht bijgezet, door o.a. samen te repeteren. Dit was vandaag  merkbaar en  het kwam  mooier tot een geheel.

Traditiegetrouw  zijn we in de ochtend  allemaal  verkleed in de kleuren  Oranje, blauw, wit of  rood. De ene  wat creatiever dan de ander.  We verzamelden aan de  Statie,  en  gingen  dan naar het beginpunt van de optocht. Daar stonden vele kinderen met hun  versierde fietsjes.  ronde  11 uur  vertrok de optocht  richting  KKplein.  Het gezamenlijke dansje op Zip a dee doo dah  zag er super  uit.   Op  het plein werden  nog enkele  nummers gespeeld, waarop de guard en  twirlsters  leuke bewegingen deden.  Iedereen  kreeg nog een drankje en een wafel en rond 12 uur  waren we klaar. Richting de Statie  gebeurde  er  rare dingen onderweg, we zagen opeens begeleiders met  twirlstok,  een schouderbasspeler op cymbells  en  ga zo maar door.  Men had er duidelijk plezier in, en daar gaat het om.

Rond  18.15 uur  was het terug verzamelen aan de Statie.  Snel omkleden en dan met de auto’s naar de Zandstraat. Het comité  was  blij ons weer  te zien, na een jaartje van afwezigheid. Snel opstellen en  rond 19.00 uur werd gestart met een  kleine  optocht langs alle  straten van de Wijk Zandstraat.  De kinderen  hadden  ook vele  leuke  versierde fietsen, steppen en skelters.  Voor het eerst waren de  beide  groepen  nu te zien in hun eigen uniform, wat  heel goed  bij elkaar past.  Na  de optocht  nog even een halve cirkel met enkele muzieknummertjes en daarna werd iedereen  weer verwend  met  een paar consumptiebonnen.

Om  20.30 uur  waren we terug bij de Statie, alles weer uitpakken, opstellen  en  dan naar het vertrekpunt van de Lampionnenoptocht. Er waren behoorlijk  wat kinderen, en er werd besloten  om de grote  route  te lopen.  Rond de klok van 21.00 uur  vertrok de optocht  met vooraan de Showband en Proud2be. De nummers  die  gespeeld werden  slaan  aan bij het publiek  en je ziet dat ze ook de muziek  kennen.  We hopen op korte termijn  weer enkele  nummers toe te voegen  aan ons repertoire.  helaas was Mickey  ziek. We hopen dat hij er volgende  keer  wel  weer bij zal zijn. tegen het einde  van de optocht  was  donker en  hadden de twirlsters  leuke verlichte stokken.  Dan nog effe  een nummertje  spelen aan de pomp en  snel naar de Statie om om te kleden, wat te drinken en nog effe  kletsen.

We kunnen  terug kijken  op een heel leuke, gezellige muzikale  dag.  Dames van Proud2be en  dames , heren van Showband Sas, BEDANKT

Foto’s te bekijken  via  website,  multimedia, fotoboek ….30 april