Menu Sluiten

Workshops ism Naschoolse Activiteiten de Statie

De voorbije  dinsdagen  in september hebben  we diverse  workshops  gegeven   in samenwerking met de Naschoolse  activiteiten  de Statie.  We zijn gestart  met een workshop  brass (blaaswerk)  olv  Patrick Geerts, voor 6 kinderen (allemaal jongens in de leeftijd van 8 tm 11 jr).  Eerst  werd uitgelegd  wanneer  het instrument is ontstaan. Ook werd aandacht besteed aan de maten,  en de verschillende  noten. Iedereen  mocht op een instrument  proberen  blazen. Bij sommige  ging dit best goed voor een eerste keer.

De  2de dinsdag  was er een  workshop  guard  olv  Cathy Goethals. Boven verwachting  waren er nu ook 2 meisjes  aanwezig.  Eerst werd uitgelegd wat een guard zoal doet en daarna kon men gelijk met een vlag aan de slag.  Er werden  eerst enkele  basisvaardigheden doorgenomen. daarna werden  diverse  bewegingen, achter elkaar uitgevoerd, zodat men een stukje op muziek  uitvoeren.  Door de aanwezigheid van veel jongens, werd gekozen  om ook het onderdeel  rifle  te  laten zien. Ook iedereen  mocht  dit  even uitproberen. Als laatste onderdeel  werd een stukje  dans gedaan en heeft  Cathy  het geheel  gedemonstreerd.

Vandaag de laatste dag, workshop  percussie  olv  Peter Moerman.  Iedereen had  er veel zin, men wilde allemaal  zou graag op de trommels slaan. Eerst  werden de namen van de instrumenten toegelicht en dan mocht iedereen  op elk instrument  effe leren spelen. Op het laatste mocht men een instrument kiezen en werd een klein ritme samen gespeeld. Ook werd er door een  Lid samen met Peter, een deel van een nummer  gespeeld. Zodat men kon horen hoe het dan klinkt.

Deelnemers  die  alle workshops hebben  meegedaan  kregen nog een leuk certificaat van deelname.  Namens de kinderen  kregen wij ook een leuke attentie. Daarvan  gaan we maandag op de repetitie met z’n allen  van genieten.

Allemaal  bedankt  voor deze super middagen