Menu Sluiten

Onze dromen worden werkelijkheid

Meer dan 10 jaar  is showband Sas in de weer geweest voor een eigen repetitieruimte. Keer op keer kregen we geen medewerking van de Gemeente.  De laatste jaren hadden we  het eigenlijk  opgegeven en stond het op een laag pitje.  We  vertoefden in de Statie, doch de ruimten voor ons zijn niet optimaal en  huurders hebben last  van de muziekrepetities.

Ruim een maand geleden kwamen we in gesprek  met het bestuur van de Leutfabriek. Ons  bestuur was gelijk heel enthousiast. De leden  hebben  vorige week  tijdens de extra ledenvergadering  het voorstel goedgekeurd.  Vandaag  is het  huurcontract getekend.  Showband Sas  gaat naar  de Leutfabriek.

We gaan  ruim 1/3  van de 1de verdieping van  het oude stadskantoor huren. De komende  maand(en)  gaan leden een deel verbouwen /  opknappen en  inrichten. Daarna beschikken we over  3 repetitieruimten, waarvan 1 voor de brass / gezamenlijke repetitie en een ruimte voor percussie.  Daarnaast ook nog een leslokaal voor leerlingen in combinatie met  opslag voor uniformen.  Het grote voordeel is dat we  tussen andere muziekbands  zitten, dus we veroorzaken geen overlast en  we kunnen  altijd  over de ruimten beschikken voor extra repetities, optredens  enz.    Wij hopen nog dit jaar  de  nieuwe ruimten  in gebruik te nemen.