Menu Sluiten

Lichtoptocht Sas van Gent

Al meer dan een jaar was men met de voorbereidingen bezig. Een groep bestaande uit alle lagen van de carnavalsverenigingen hield zich er mee bezig. Het 55 jarig jubileum van carnavalsstichting “De Betekoppen”, oftewel “5 x 11”.

Aan showband “SAS” was gevraagd, samen met Harmonie “De Vereenigde Vrienden”, om het openingsprogramma te verzorgen, welke bestond uit een ‘verlichte’ ballonnenoptocht. Waarbij de ballonnen opgelaten zouden worden bij het carnavalsbeeld van Sas van Gent. Als Sasse vereniging kon men hier natuurlijk geen NEE op zeggen.

Zoals de carnavalstraditie wil, stond het korps verkleed klaar om voorop te gaan in de optpcht.. Iets wat een heel feestelijk zicht was. De showband, gevolgd heel heel erg veel kinderen met een ballon met een lampje er in, en afgesloten door de Harmonie. Feestelijker kan haast niet..

Na het oplaten van de ballonnen was het optreden alweer gedaan. Snel een consumptie nuttigen, waarna de leden het varnaval gedruis in konden. Hetzij gewoon, of met een instrument,, want diverse leden van Showband Sas van Gent spelen ook nog eens in en dweilband.