Menu Sluiten

Intocht Sinterklaas Sas van Gent

Vandaag alweer het 2e optreden van de ZP Band. Ditmaal in Sas van Gent. Een lange dag stond de leden voor de boeg.

Rond 14.00 uur, toen de ZP Band arriveerde zag het bij het haventje letterlijk zwart van de kinderen. Het mooie weer was hier zeker een pluspunt. Vele kinderen uit Sas van Gent (en omstreken) stonden vol ongeduld te wachten tot Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten voet aan wal zouden zetten in Sas van Gent. Aan de ZP Band de taak om de kinderen muzikaal al warm te maken voor dat moment, dat de Goed Heiligman in Sas zou arriveren.

Om iets over tweeën was het dan zover. Pakjesboot 12 arriveerde in de haven en de Sint was eindelijk Sas van Gent. De Sint ging gelijk eerst alle kindjes een handje geven, waarna het in een optocht naar het voormalig Gemeentehuis ging, waar Sinterklaas verwelkomt werd door de Loco Burgemeester. Na nog wat liedjes gezongen te hebben vervolgde de optocht richting Cult. Centrum De Speije, waar de kindermiddag plaats zou vinden. Voor de ZP Band even een moment van rust.

Nadat alle kinderen nog een handje hadden gehad van de Sint en zakjes snoep, kleurplaten, en zo meer, vertrok het hele gezelschap, onder begeleiding van de ZP Band naar het Bejaardentehuis, waar de Sasse senioren ook vol smart op de Sint zaten te wachten.

Rond 17.15 uur was het dan zover. De Sint kon de senioren een waar feest geven, waarbij de ZP Band meerdere malen acte-de-presence gaf door de liedjes in te zetten, welke door allen luidkeels meegezongen werden. Na het beroemde “Dag Sinterklaasje” was het voor de Sint tijd om naar het ‘Pietenhuis’ te gaan, en voor de ZP Band tijd om even bij te komen van al die muziek makerij.