Prins inhalen in Sas en optocht in Westdorpe

Carnaval is begonnen in Betekoppenstad.  Rond  13.00 uur vertrokken we vanaf de Leutfabriek naar de Statie.  Daar vertrok de optocht, om Prins Benito bij zijn huis op te halen. Dit jaar  liepen wij vooraan en speelden daar dan ook de Betekop.  Daarna  een kleine optocht naar het Gemeentehuis.  Daar werd door de burgemeester  de sleutel overhandigd aan de Prins.  De Prins   gaf een leuke korte speech.  Het liep een beetje anders, omdat ook het bruggetjes  werd geopend en wij  naar Westdorpe moesten.  We hadden de brug mee, dus waren we ruim op tijd. Dus nog eerst wat  drinken en dan konden we  rond de klok van 15.00 uur vertrekken voor de carnavalsoptocht . Het weer  zat mee,  lekker zonnetje  met een behoorlijke windje erbij. Onderweg  swingende en dansende  toeschouwers  gezien.   Iedereen vond het leuk om te spelen in Westdorpe.  Dit was al weer  heel wat jaren  geleden dat we er hadden gelopen.  Het eindpunt was bij café de Tukker, daar nog even wat gespeeld  voor de Prins en de raad  en dan  terug naar SAS.   Even wachten voor de brug. Sommige gingen  nog effe op de bank, anderen  speelden  poker in de LF en de echte gingen nog even snel  naar het café.  Om 18.30 uur  was iedereen weer terug en gingen we richting de Statie voor de Boerenmaaltijd.  Het was heel druk……. Na de huldigingen   hebben we ook nog een deuntje gespeeld.  Toen was het tijd voor de  onze 1ste kroegentocht.  Best druk  in betekoppenstad.   Een  leuke , gezellige   dag.

Laat een reactie achter

*

captcha *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.