Presentatie nieuwe uniformen tijdens Carnavalsoptocht Sas van Gent

Eindelijk was het dan  zover. Het uniform werd vandaag gepresenteerd tijdens de carnavalsoptocht. Uiteraard met dank aan het bestuur van de Stichting de Betekoppen. Zij hebben ons toestemming  gegeven om éénmalig in uniform  te mogen deelnemen aan de optocht.  Waarvoor wij ze heel dankbaar zijn.  Nadat het ontwerp in   augustus 2015 is gemaakt, hebben we 1/2 jaar gewacht  op het proefmodel.  Het maken van het jasje was moeilijker  dan  verwacht voor de naaisters. Na het opmeten  van de maten in mei 2016, werd begin juli gestart met het maken van de uniformen. Oorspronkelijk stond de  presentatie gepland in oktober, maar dit werd helaas  niet gehaald.   Het  ontwerp is gemaakt   in samenspraak  met  het bedrijf  Lagretto Designed . Dit bedrijf heeft ook onze  uniformen gemaakt.  De hoed  hadden we al en is voorzien door een pluim, geleverd door Marchingshop.  Ook onze dames  van uniformbeheer hebben best nog veel werk gehad  om  voor het  passend maken van de  broeken. Dames  bedankt en leden ook bedankt voor het geduld om steeds te moeten passen. Wat zijn we maar  trots   dat ons geduld is beloond met een prachtig uniform. Ook de guards  hebben een nieuw uniform, dat ook door het zelfde bedrijf is  gerealiseerd.  Uiteraard konden de majorettes van Poud2be  niet  achterblijven. Ook zij hebben een nieuw uniform. De unieke  samenwerking  van meerdere korpsen  is nu  tot een mooi geheel  gebracht  wat  perfect bij elkaar past.   Het nieuwe uniform is mede tot stand gekomen door een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland  en de opbrengst  van onze bingo’s.   Wij hopen heel wat jaartjes  met dit  uniform te mogen schitteren  in Nederland, Belgie en Frankrijk.  Tijdens het optreden  waren er al diverse organisaties aanwezig, die ons gelijk wilde  boeken.

 

Laat een reactie achter

*

captcha *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.