Carnavalsoptocht in Sas van Gent

Het  is  traditie dat het eerste optreden van het seizoen, de carnavalsoptocht in Sas  van Gent is. In deze optocht  mag je alleen  deelnemen als je carnavalesk gekleed bent. De leden hadden gekozen  om  als muzikanten in een zelfde pak te gaan en  ook de  colorguards en  majorettes.  Alles op tijd besteld,  doch  de kleding  voor de  muzikanten werd  maar niet geleverd. De laatste  dag  het verlossende bericht dat alles op de post is gegaan. Maar helaas  er werden geen pakkeetjes afgeleverd.  De pakken waren niet binnen gekomen bij de leverancier.  Dan maar kijken naar oplossingen, niet gemakkelijk om  elders  nog ruim 30  pakken te krijgen.  Gelukkig  mochten we gebruik maken van  het 1ste  pak van de  strietband.   Hiermee  konden we de brass aankleden.  Voor  het percussie   hebben we met behulp van leden  voor iedereen  een ruche blouse kunnen  bemachtigen. Al met een al  toch nog een geslaagde  carnavaleske oplossing.  Voor de start  nog  even inspelen en straatshow oefenen en dan  richting  de opstelplaats.  Het was een behoorlijke koude wind.  We liepen  ongeveer  halfweg de optocht maar gelukkig  liep  het allemaal  goed  door.  We hebben enkele korte rustpauzes kunnen  nemen .  Het publiek  was  nu overal  goed aanwezig, zo ook  op de kaai. Op het einde  nog even een nummertje gespeeld  bij de  wagen en  dan  terug naar ons lokaal. Eerst omkleden, materiaal aan de kant en dan een drankje om op  te warmen , nog even bijkletsen. Allemaal bedankt   voor het optreden van vandaag