10 mei Optreden te Somain (FR)

Het was vandaag terug een optreden in Frankrijk. De laadploeg aanwezig om 9.45 uur om het materiaal  en de uniformen naar beneden te halen.  een kwartiertje later waren de  meeste leden en Proud2be aanwezig.  Dus rond 10.15 uur  vertrok de bus naar Oordegem  om van daag door te rijden naar Somain. We kwamen daar aan  rond 13.00 uur. Dus snel omkleden in  de  sporthal. Ook was  Drumcorps Juliana  uit Middelburg  aanwezig.  Helaas was er geen tijd meer om in te spelen. Want om 13.45 uur  zaten we weer in de bus richting de opstelplaats. Daar aangekomen    inspelen en  instrumenten stemmen. Zodat  we stand-by waren om 14.30 uur om te vertrekken.  Het liet een klein kwartiertje uit. We liepen  op nr 4, en waren het eerste muziekkorps van de vele groepen die aanwezig waren. De mensen stonden mondjesmaat  langs de kant en het weer af en toe een donker wolk met  een beetje regen. Daarna weer zon. Na meer dan 1 uur   gelopen te hebben, toch even gevraagd om even te mogen stoppen.  Het comité gaf gelijk gehoor.  Helaas werd  er een lid onwel en die is dan met een gemeente auto naar  de bus  gereden.  Later kwam er nog eentje bij.  OP het einde was een  podium bij de Kerk, waar behoorlijk wat  mensen stonden. Daar  hebben we  5 minuten gespeeld  en onze straatshow gedaan. Helaas   waren er op het einde kinderen  die door de ouders  worden aangemoedigd om met die vervelende  spuitbussen te spuiten.  De ouders uitleggen  dat dit niet de bedoeling was liep even anders. Blijkbaar vond vader het nodig  om nog een spuitbus in de  groep te gooien.  Gelukkig  was niemand geraakt.  Nog even een eindje lopen naar de bus , en klaar om 17.15 uur.  Wachten op de conciërge die  de sporthal kwam open doen en dan omkleden, drankje en terug in de bus richting huiswaarts. Onderweg nog even langs de  grote M, Rond 21.45 uur   stond al het materiaal  weer op zijn plaats. Het was een lange optocht en gelukkig dat het niet te warm was.  Op naar het volgende  optreden